Home // Vakantietips // Camping // 6x de leukste glampings in Friesland

6x de leukste glampings in Friesland

Zoek je een glamping in Friesland? Check mijn 6 tips voor de leukste glampings in Friesland! Bijvoorbeeld safaritenten op een camping met een fantastisch buitenzwembad met glijbanen. Maar ook glampingtenten met hot tub op een kleinschalige biologische boerderij. Ideaal voor een fijne vakantie met kinderen. Kamperen, maar dan luxe!

Verkort overzicht tips glampings in Friesland:

Glamping FrieslandBijzonderheden glamping Friesland:
1. Molecaten Park ’t Hout in BakkeveenSafaritenten op camping met zwembad met glijbanen
2. RCN De Roggeberg in AppelschaSafaritenten op vakantiepark met zwembad
3. Camping Pasveer in LoëngaGlampingtenten aan het water op leuke camping
4. Farmcamps de Geele Bosch in OldeholtwoldeGlamping op boerderij met paarden
5. Boerenbed Hoeve Waterschap in EchtenerbrugLuxe glampingtenten met hot tub op biologische boerderij
6. Boerenbed Hoeve Meskenwier in AkkrumGlampingtenten met hot tub op boerderij aan het water

3x glamping in Friesland op een vakantiepark of camping

Glamping Friesland - Fryske Tent Molecaten Park 't Hout

Molecaten Park ’t Hout in Bakkeveen is een geweldige camping met glampingtenten. Op de camping vind je onder andere een groot verwarmd buitenzwembad met glijbanen voor jong & oud, een indoor speeltuin, een overdekte buitenspeeltuin en een dierenweide. De glampingtenten liggen op een veldje met een speeltuintje in het midden. Ze hebben een eigen badkamer, ideaal met kleine kinderen.

De glampingtenten bij Molecaten Park ’t Hout kun je boeken bij Molecaten.

Glamping Friesland - Safaritent De Wold Lodge - RCN De Roggeberg

RCN De Roggeberg ligt in het Friese Appelscha. Op dit vakantiepark is heel veel leuks: van klimparcours tot overdekte speelplaats en waterspeeltuin (spetterparadijs). Direct naast het park ligt een openluchtzwembad waar je als parkgast gratis gebruik van mag maken. Je kunt hier overnachten in luxe 7-persoonssafaritenten met eigen badkamer.

De safaritenten op RCN De Roggeberg kun je boeken op de website van RCN.

Glamping Friesland aan het water - Camping Pasveer Vodatent

Camping het Pasveer is een camping met safaritenten, vlakbij Sneek. Deze kleinschalige camping draait om water; de camping heeft namelijk een eigen haven en je kunt er elektrische sloepen, kano’s en SUP boards huren. Op de camping zijn safaritententen van Vodatent te vinden, die direct aan het water liggen. Extra leuk: de keuken heeft wieltjes. Je kunt dus binnen én buiten koken als je dat wilt! De Vodatent safaritenten hebben geen eigen badkamer, maar het sanitair op de camping is prima.

De Vodatent tenten op Camping het Pasveer kun je boeken bij Vodatent.

3x glamping in Friesland op een boerderij

De Geele Bosch - Farmcamps Glamping in Friesland

Farmcamps de Geele Bosch is een bijzondere glamping in Friesland. Je verblijft hier namelijk op een boerderij met een jongveebedrijf en een paardenpension. De safaritenten zijn lekker luxe ingericht met een eigen toilet en koud stromend water. Douchen kan in het mooie sanitaire gebouw. De safaritenten staan op een veld, met in het midden een speeltuin, een waterspeelplaats en een kampvuurplek.

De safaritenten van Farmcamps De Geele Bosch kun je boeken bij Farmcamps.

Boerenbed Hoeve Waterschap Tjeukemeer - Glamping Friesland met hot tub

Nog zo’n fijne boerderijglamping in Friesland: Hoeve Waterschap in Echtenerbrug. Op deze biologische boerderij kijk je vanuit je tenthuisje uit op de Friese Roodbonte Koeien. Er zijn ook paarden, pony’s en geiten. En heel veel leuke dingen voor kinderen: spelen in het stro, hutten bouwen en nog veel meer leuke boerderij-activiteiten. Je kunt hier tenthuisjes huren met eigen sanitair in je tent, naast je tent of in het sanitairgebouw. En wil je extra luxe? Boek dan een tenthuisje met een hot tub!

De tenthuisjes op Hoeve Waterschap kun je boeken bij Boerenbed.

Boerenbed Hoeve Meskenwier in Akkrum - Friesland Glamping Friesland

Hoeve Meskenwier is een boerderij met jongvee in het Friese Akkrum. Deze glamping is de ideale optie als je een glamping aan het water zoekt. De boerderij grenst namelijk aan het water, je kunt hier dan ook met je eigen boot komen! Geen boot? Huur dan een bootje, ga zwemmen, vissen of kanoën. Kinderen kunnen knuffelen met geiten, konijnen en pony’s. De tenthuisjes zijn comfortabel ingericht en je kunt ze ook boeken met eigen sanitair en een hot tub.

Hoeve Meskenwier kun je boeken bij Boerenbed.

Meer tips voor een glamping in Friesland

Check ook mijn tips voor glampings op de Waddeneilanden en, glampings in Twente en glampings in de Achterhoek.

Heb jij een tip voor een glamping in Friesland die eigenlijk echt in het overzicht hoort? Stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Meer vakantietips: