Home // Vakantietips // Insider Tips // Hoe boek je een goedkope last minute?

Hoe boek je een goedkope last minute?

Wil je zelf op zoek naar een goedkope last minute? Ik heb een overzichtje gemaakt van de websites die ik het meeste gebruik bij het zoeken van last minutes! Klik op de naam van de boekingssite om ernaartoe te gaan, je gaat dan direct naar de last minutes.

  • Corendon: vooral goede last minute aanbiedingen naar Turkije, Macedonië, Griekenland en Spanje, maar ik heb ook al mooie last minute aanbiedingen voorbij zien komen naar Aruba en Curacao. Ook vaak een paar goede aanbiedingen voor de volgende dag of de dag daarna.
  • Sunweb: hebben op het moment vooral goede last minute aanbiedingen naar de Griekse en Spaanse eilanden en hebben ook goede last minutes voor kortere reisperiodes (< 8 dagen)
  • TUI: TUI heeft met name buiten het hoogseizoen en buiten de vakantieperiodes echt topaanbiedingen, vooral ook naar verre bestemmingen zoals Curacao, Cuba, Gambia, Kaapverdië en Mexico.
  • De Vakantiediscounter: online reisbureau met veel verschillende goedkope bestemmingen. Let op: je moet wel goed doorklikken om te zien of de prijs nog steeds geldig is. Je betaalt geen boekingskosten

Wanneer is een last minute voordelig?

Een last minute is niet altijd goedkoper dan vroeg boeken, maar met een beetje flexibiliteit kan het wel heel voordelig uitpakken. Hoe flexibeler je bent qua bestemmingen, vertrekdatum, accommodatie (ligging, kwaliteit) en verzorging (bijvoorbeeld ontbijt of all inclusive), hoe beter de aanbiedingen die je zult vinden. Ben je echt heel flexibel qua bestemmingen, vertrekdatum en accommodatie?

Dan kun je overwegen te wachten tot echt het allerlaatste moment (3-5 dagen van te voren), er is eigenlijk altijd wel iets beschikbaar en dan krijg je echt de bodemprijzen. Alleen tijdens het hoogseizoen zou ik het er niet op gokken.