Tips: hoe boek je een goedkope last minute?

Wil je zelf een goedkope last minute boeken? Ik heb een overzichtje gemaakt van de websites die ik het meeste gebruik bij het zoeken van last minutes! Klik op de naam van de boekingssite om ernaartoe te gaan, je gaat dan direct naar de last minutes:

  • Corendon: vooral goede last minute aanbiedingen naar Turkije, Griekenland, Spanje en Egypte, maar ik heb ook al mooie last minute aanbiedingen voorbij zien komen naar Curaçao. Ook vaak een paar goede aanbiedingen voor de volgende dag of de dag daarna.
  • Sunweb: hebben op het moment vooral goede last minute aanbiedingen naar de Griekse en Spaanse eilanden en hebben ook goede last minutes voor kortere reisperiodes (minder dan 8 dagen)
  • TUI: TUI heeft met name buiten het hoogseizoen en buiten de vakantieperiodes echt goede last minute aanbiedingen. Vooral ook naar verre bestemmingen zoals Curaçao, Cuba, Gambia, Kaapverdië en Mexico. Maar soms zitten er ook hele goede last minute deals tussen voor vertrek binnen 1 of 2 weken binnen Europa, vooral naar hotels die bij de TUI group horen (zoals RIU en TUI Magic Life).
  • De Vakantiediscounter: online reisbureau met veel verschillende goedkope bestemmingen en last minutes, ook via Duitse luchthavens. Let op: je moet wel goed doorklikken om te zien of de prijs nog steeds geldig is. Je betaalt geen boekingskosten.
  • Prijsvrij: online boekingswebsite met soms hele goede last minute aanbiedingen, vooral binnen Europa (zoals Mallorca, Canarische Eilanden en de Griekse Eilanden).


Wanneer is een last minute voordelig?

Een last minute is niet altijd goedkoper dan vroeg boeken, maar met een beetje flexibiliteit kan het wel heel voordelig uitpakken. Hoe flexibeler je bent qua bestemmingen, vertrekdatum, accommodatie (ligging, kwaliteit) en verzorging (bijvoorbeeld inclusief ontbijt of all inclusive), hoe beter de aanbiedingen die je zult vinden. Probeer ook zoveel mogelijk buiten de bouwvakvakanties en de schoolvakanties te boeken of bijvoorbeeld een dag ná de meivakantie terug te komen in plaats van in de meivakantie zelf.
Zit je toch vast aan de zomervakantie? Probeer dan buiten de bouwvak te gaan en zoveel mogelijk aan het begin of aan het einde van de vakantie, als niet heel Nederland al vakantie heeft. Dan vind je vaak ook nog betere last minute prijzen.

En wist je dat last minute vliegvakanties voor de zomervakantie goedkoper worden als het in Nederland mooi weer is? Als de zon in Nederland schijnt, wordt namelijk de vraag naar vliegvakanties minder. Veel mensen denken dan: “dan kunnen we net zo goed in Nederland blijven”. Dat is gunstig voor jou als je wel een vliegvakantie zoekt! Reisorganisaties hebben namelijk vliegtuigstoelen en hotelkamers ingekocht, die dan overblijven. En ze kunnen natuurlijk beter een klein beetje verdienen dan helemaal niets, daarom gaan de last minute vliegvakanties dan soms voor een prikkie weg!


Wil je een échte last minute (paar dagen van te voren) boeken?

Ben je echt heel flexibel qua bestemmingen, vertrekdatum en accommodatie? Dan kun je overwegen te wachten tot echt het allerlaatste moment (3-5 dagen van te voren), er is eigenlijk altijd wel iets beschikbaar en dan krijg je echt de bodemprijzen. Alleen tijdens het hoogseizoen zou ik het er niet op gokken. Ook is dat geen aanrader als je veel ‘eisen’ hebt (zoals een familiekamer met tussendeur).

Extra leestip: lees ook eens mijn blog over de verschillen tussen logies, halfpension, volpension en all inclusive.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel: