De 4 mooiste overnachtingen met aanlegsteiger voor je sloep in Nederland

Wat is er nu fijner dan Nederland al varend te ontdekken? Ga je met een sloep dan is het soms niet altijd makkelijk om overnachtingen te vinden. Het is dan natuurlijk handig om een plek te boeken waar je de sloep veilig voor de deur aan kunt leggen. Zo maak je er een topvakantie van! Gastblogger Linda gaat in de zomer graag op vakantie met haar eigen sloep en heeft de mooiste B&B’s / hotels voor je op een rij gezet met een aanlegsteiger, allen perfect voor een vaarvakantie door Nederland.

2x B&B met aanlegsteiger in Nederland

1. B&B Het Oude Postkantoor **** in De Rijp (Noord-Holland)

B&B Het Oude Postkantoor - Overnachting met eigen sloep

B&B Het Oude Postkantoor ligt middenin het mooie centrum van De Rijp en heeft twee ruime en luxe suites met eigen sanitair. De kamers zijn prachtig gemeubileerd en je waant je hier echt in vroegere tijden maar met het gemak van de moderne tijd. Alles is op de begane grond en je wordt hartelijk ontvangen met zelfgebakken scones door de gastheren Thomas en Marcel. Er is een mooi terras aan het water met prachtig uitzicht op de monumentale panden. Geniet hier van een drankje en relax in de heerlijk loungebanken. Na het luxe ontbijt stap je zo weer je sloep in en kun je bijvoorbeeld naar de Zaanse Schans of Monnickendam varen. Met een beoordeling van een dikke 9 weet je zeker dat het je hier aan niets zal ontbreken.

B&B Het Oude Postkantoor kun je boeken bij Booking.com.

2. B&B Logement aan de Vecht*** in Breukelen (Utrecht)

Logement aan de Vecht - Overnachting met aanlegplaats sloep

B&B Logement aan de Vecht ligt op één van de mooiste plekken langs de Vecht. In dit historische pand lijkt de tijd stilgestaan te hebben. Alle 7 kamers zijn ruim en prachtig ingericht en beschikken over eigen sanitair. Er is een mooie tuin die grenst aan het water. Een leuk weetje; All you need is Love heeft hier ooit een serie opnames gemaakt.  Met een beoordeling van een 9 is dit ook weer een geweldige overnachting aan het water.

Tip: Naast de B&B ligt restaurant Buitenplaats Slangevegt. Dé plek om van een heerlijk hapje te genieten, te loungen en de vele voorbij varende boten te aanschouwen. En ga met je sloep Utrecht in en bekijk deze mooie stad vanaf het water.

B&B Logement aan de Vecht kun je boeken bij Booking.com.

2x hotel met aanlegsteiger in Nederland

3. Hotel Omke Jan*** in Woudsend (Friesland)

Hotel Omke Jan - Hotel met sloep aanlegplaats Friesland

Hotel Omke Jan ligt in de Elfstedenplaats Woudsend, direct aan het water en in het gezellige centrum. Heb je het over varen dan is Friesland natuurlijk bij uitstek dé plek. Woudsend ligt iets ten noorden van Sloten en dichtbij Hees. Een goede uitgangsplek om verschillende mooie sloepentochten te maken. Omke Jan beschikt over 4 kamers en 1 studio. Je slaapt onder de houten gebinten in kamers die zijn ontworpen door Piet Hein Eek. Erg sfeervol en van alle gemakken voorzien. Er is ook een prima restaurant en ’s morgens schuif je aan om te genieten van een uitgebreid ontbijt.

Hotel Omke Jan kun je boeken bij Booking.com.

4. Hotel Auberge aan het Hof*** in Blokzijl (Overijssel)

Auberge aan het Hof - Overnachting met sloep aanlegplaats

Hotel Auberge aan het Hof heeft geen eigen aanlegsteiger, maar op 100 meter loopafstand kun je de sloep wel veilig aanleggen. Blokzijl is een mooi stadje met volop vertier. Een kijkje bij de bekende sluis staat garant voor veel plezier en ook het stadje zelf heeft voldoende winkels en restaurants. Auberge aan het Hof ligt middenin dit gezellige centrum en heeft 4 kamers op de begane grond. De kamers zijn erg ruim en van alle gemakken voorzien. Een prima restaurant is aanwezig en het ontbijt is zeer uitgebreid en wordt aan de tafel geserveerd. Na het ontbijt kun je weer verder varen en de Weerribben gaan ontdekken.

Auberge aan het Hof kun je boeken bij Booking.com.

Meer tips voor een overnachting met aanlegplaats voor je sloep

Extra tip: check ook eens B&B Saenliefde, een prachtige B&B met aanlegsteiger voor je eigen sloep in Wormer (Zaanstreek). Check ook eens de tips voor hotels in Friesland aan het water, vakantieparken aan het water en vakantiehuizen met sloep.

Heb jij een tip voor een hotel of B&B met een eigen aanlegplaats voor je sloep? Reageer hieronder of stuur een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Ook interessant voor jou:

Over de schrijver van dit artikel: