Preston Palace Review – mijn persoonlijke ervaring

In november had mijn dochter van 4 een studiedag en boekte ik samen met haar een nachtje Preston Palace. Een echte ‘meidentrip’! In deze review van Preston Palace vertel ik je mijn eerlijke ervaring met all inclusive hotel Preston Palace.

Kosten van onze overnachting bij Preston Palace

Voor mijzelf en mijn dochter betaalde ik €159,10 voor 1 overnachting een Classic Kamer. Ik boekte rechtstreeks bij Preston Palace. Je kunt dan vanaf 15.00uur terecht, tot de volgende dag 11.00uur. De volgende dag boekten we nog een verlening bij van 3 uurtjes: van 11.00uur tot 14.00uur. Je moet dan wel uit de kamer, maar mag wel gebruik maken van de faciliteiten en lunchen. Voor de verlenging betaalde ik voor ons samen €33,75 (voor mij €22,50 en voor mijn dochter de helft).

Inchecken bij Preston Palace

Het inchecken zelf was heel eenvoudig. Je kon via een QR-code die je gemaild had gekregen, inchecken bij een zelf-scanbalie. Binnen 3 minuten was dat gepiept. Wat ik wel jammer vond, is dat ik verder geen informatie kreeg bij het inchecken. Je krijgt je kamerpasjes via het systeem, en dat is het. Er is wel een gastenapp, maar die vond ik niet zo overzichtelijk, waardoor ik eigenlijk geen idee had wanneer er waar animatie of een show was. Zo kwam ik erachter dat er kinderanimatie was, door op een informatiebord te kijken dat in de speelruimte hing (en die ik bij toeval zag).

Eten en drinken bij Preston Palace

Het eten en drinken bij Preston Palace is inbegrepen. Voor het avondeten moet je reserveren bij Preston Palace, via de gastenapp. Dat is niet heel duidelijk van te voren, maar hier kwamen we gelukkig op tijd achter. Ik reserveerde bij Midtown, dit kon alleen nog om 16.45uur of 19.45uur. Reserveren kan vanaf een week van te voren, dus als tip: reserveer zodra het kan. Ik vind het op zich wel jammer dat je moet reserveren, ik schuif liever spontaan aan. Nu moesten we haasten bij het zwembad om op tijd te komen. Maar ik snap ook dat Preston Palace de restaurantgasten een beetje wil verdelen. Het eten was prima, maar we zaten niet op een heel leuke plek (aan de zijkant aan een doorgaand pad, niet tussen de andere gasten). Je kunt van de kaart kiezen wat je wilt en er was meer dan genoeg keuze.

Drinken kun je bij verschillende bars door heel Preston Palace heen halen. Ook is er ’s middags een soep en (pasta)saladebuffet. ’s Avonds zijn er snacks zoals nootjes en tortillachips. Ontbijt en lunch wordt geserveerd in het buffetrestaurant. Ik vond het ontbijtbuffet heel goed: veel keuze, overzichtelijk en het buffetrestaurant zelf is mooi en modern ingericht.

Zwembad bij Preston Palace

Het zwembad bij Preston Palace vond ik echt heel mooi. Als je binnenloopt, krijg je echt een ‘wauw’ gevoel. Het heeft een goed doorgevoerd jungle thema. Het plafond is donker met allemaal lichtjes (sterren). En soms gaat het zelfs ‘onweren’, zoals in een echte jungle. Dan zijn er lichtflitsen en komt er in een deel van het zwembad zelfs regen uit het plafond! Het zwembad is vooral één groot bad, met allerlei watervallen en plekken waar je kunt bubbelen. Ik kon overal staan: je kunt hier geen baantjes trekken.

Preston Palace review - zwembad RivieraVerder is er nog een apart zwembad, waar de glijbaan (Monkey Rush) in uitkomt. Wat leuk is aan de glijbaan, is dat je zelf voordat je gaat glijden een thema kunt kiezen, zoals ‘magisch’ of ‘jungle’. Natuurlijk koos mijn 4-jarige voor ‘Magisch’ en daardoor waren er veel witte en roze magische lichten tijdens het glijden. Ook zijn er nog meerdere bubbelbaden, sauna’s, Turkse stoombaden en koude baden om af te koelen na de sauna. Hier heb ik verder geen gebruik van gemaakt.

Voor de kleintjes kun je bandjes en babyfloats van Preston Palace gebruiken. Deze hoef je dus niet perse zelf mee te nemen. Ook is er een klein kinderbad met een miniglijbaantje.

Er is een klein eetgedeelte: Nana’s Food & Drinks. Hier kun je gratis fruit (appels, sinaasappels en mandarijnen), gratis waterijsjes en gratis drinken pakken (frisdrank, ranja en koffie/thee). Voor €1,50 kun je ook snacks uit de muur halen, zoals kroketten, maar ook Pringles en zakjes chips.

De openingstijden zijn ruim (elke dag van 9.00uur tot 22.00uur) en we zijn twee keer wezen zwemmen.

Preston Palace met kinderen

Voor kinderen is er, naast het zwembad, meer dan genoeg te doen bij Preston Palace: mijn dochter vermaakte zich in de indoor speelruimte met springkussen en heeft ’s ochtends heerlijk geknutseld in de animatieruimte. En natuurlijk keek ze ’s avonds haar ogen uit op de indoor kermis! Voor haar als 4-jarige waren er leuke attracties, maar ook voor oudere kinderen en tieners zijn er zeker nog snelle en leuke attracties. De attracties zijn gratis en er zijn ook wat betaalde dingen, zoals touwtje trekken.

Verder zijn er een leuke midgetgolfbaan en een bowlingbaan, die ook inclusief zijn. De mascottes van Preston Palace: Preston en Alice lopen ook af en toe rond, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor :).

Andere faciliteiten bij Preston Palace

Als je zonder kinderen naar Preston Palace gaat zul je waarschijnlijk ’s avonds een drankje doen in één van de barretjes of de barstraat. Hier zijn we wel even doorheen gelopen, maar mijn dochter had andere interesses ;). Het zag er wel heel gezellig uit! Waar het ook heel druk was, was bij de pool & biljarttafels. En er is ook een bioscoop, met films voor kinderen (overdag) en volwassenen (’s avonds). Hier zijn we bij gebrek aan tijd ook niet geweest. Ook de avondshow hebben we gemist. Misschien iets voor een volgende keer, als we wat langer kunnen blijven.

Hotelkamer bij Preston Palace

Om maar meteen met de deur in huis te vallen over de hotelkamer bij Preston Palace: ik vond de hotelkamer tegenvallen. Dat de kamer niet zo groot was, vond ik niet zo’n punt. Maar de staat van de badkamer vind ik echt niet passen bij de rest van Preston Palace. En nou ben ik helemaal niet zo moeilijk (vind ik zelf, haha), maar in de vloer zaten gaten en de randen van de douche waren echt niet schoon (netjes uitgedrukt). Het was gewoon echt kapot. We hadden wel de goedkoopste kamer; de Classic kamer (kamernummer 1140). Misschien dat de luxere kamers beter zijn? Maar je mag, vind ik, van elke kamer wel verwachten dat alles heel, en niet kapot is. Wat dat betreft vind ik de hotelkamers bij all inclusive hotel de Bonte Wever (een vergelijkbaar all inclusive hotel in Drenthe) echt veel netter en luxer.

Preston Palace Review

De review in het kort: de faciliteiten vond ik super en mijn dochter genoot ook enorm van alles wat er te doen is. Je moet niet verwachten dat je alles kunt doen tijdens 1 overnachting, daar heb je gewoon niet genoeg tijd voor. De communicatie over wat er allemaal te doen is, kan wel wat beter. En verwacht ook geen hele mooie hotelkamer, die vond ik helaas echt tegenvallen.

Voor de volledigheid: ik word niet gesponsord door Preston Palace voor deze review en ik heb gewoon zelf voor deze overnachting betaald.

Tip: lees ook eens mijn tips voor de leukste all inclusive hotels in Nederland. En heb je zelf een tip of vraag? Je mag me altijd een berichtje sturen via mijn Instagram.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *