Home // Reisdeals // Overzicht: de 6 leukste familiehotels in Nederland
Overzicht: de 6 leukste familiehotels in Nederland

Overzicht: de 6 leukste familiehotels in Nederland

Zoek je een familiehotel in Nederland, zodat je een lekker luxe weekendje weg kan met de kinderen? Ik ging voor je op jacht en heb de 6 leukste familiehotels in Nederland voor je op een rij gezet, waar genoeg te doen is voor de kids! Deze 6 kindvriendelijke hotels hebben leuke faciliteiten voor kinderen, zoals een indoor speeltuin, subtropisch zwembad, bowlingbaan of zelfs een glijbaan waarmee je zo de lobby inglijdt.

De familiehotels in dit overzicht, liggen verspreid door heel Nederland, bijvoorbeeld aan zee, vlakbij de stad of naast de Efteling. Natuurlijk hebben deze kindvriendelijke hotels ook familiekamers, zodat er genoeg ruimte is om met je hele gezin te overnachten.

Familiehotel Hup in Mierlo - Glijbaan in lobby

Familiehotel Hup in Mierlo - Street Jump

Het allerleukst aan het HUP Hotel vind ik de glijbaan waarmee je van de eerste verdieping zo de lobby inglijdt! HUP Hotel is een echt familiehotel, met heel veel faciliteiten en XXL-kamers tot 6 personen. Zo kun je hier zwemmen, bowlen, indoor trampolinespringen en indoor minigolfen, is er een kids club waar kinderen tot 8 jaar kunnen knutselen en spelen en superleuk: Monkeytown is gevestigd in het hotel en entree is inbegrepen voor hotelgasten!

Goede aanbiedingen voor HUP Hotel vind je op Booking.com en Hotels.nl.

Familiehotel Holiday Inn Leiden - Zwembad

Familiehotel Holiday Inn Leiden - Zwembad

Het Holiday Inn Leiden is heel kindvriendelijk hotel. Dit familiehotel heeft een binnenzwembad en een jungle club voor kleine kinderen. Ook zijn alle kamers ingericht met twee tweepersoonsbedden, waardoor de familiekamer geschikt is voor in totaal 4 personen. Kinderen tot en met 12 jaar verblijven ook nog een gratis bij de ouders op de kamer en kunnen gratis met de ouders mee dineren ‘s avonds!

Goede aanbiedingen voor Holiday Inn Leiden vind je bij Voordeeluitjes.nl en Booking.com.

Familiehotel de Bonte Wever in Assen - Zwembad

Familiehotel Nederland - Kids Jungle bij All Inclusive Hotel de Bonte Wever

Familiehotel de Bonte Wever is een bekend all inclusive hotel in Nederland met een groot subtropisch zwemparadijs, een binnenspeeltuin, bowlingbanen en nog veel meer leuke activiteiten voor de hele familie. De Bonte Wever heeft familiekamers voor 4 en 5 personen. Ik was in 2010 (ja, dat is al heel lang geleden!) bij het openingsfeest aanwezig en ben daarna nog een paar keer geweest, in februari 2020 voor het laatst. Echt een aanrader!

Goede aanbiedingen voor De Bonte Wever vind je op Debontewever.nl en Voordeeluitjes.nl.

Efteling Hotel - Familiehotel in Kaatsheuvel - Themasuite

Efteling Hotel - Familiehotel in Kaatsheuvel

Het Efteling Hotel kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! In dit sprookjesachtige hotel kun je verblijven in 4- en 5-persoons themasuites zoals de Doornroosje Suite en de Roodkapje Suite. Het Efteling Hotel heeft een indoor speelkasteel en je komt sprookjesachtige figuren tegen in het hotel. Het hotel ligt op 5 minuten lopen een speciale ingang attractiepark de Efteling, die alleen toegankelijk is voor hotelgasten.

Goede aanbiedingen voor De Bonte Wever vind je op Efteling.com & Booking.com.

Familiehotel Zuiderduin in Egmond aan Zee - Bowlingbaan

Familiehotel Zuiderduin in Egmond aan Zee - Zwembad

Hotel Zuiderduin ligt op 100 meter van het strand in Egmond aan Zee. Alleen dat maakt Zuiderduin al een heel leuk familiehotel om met kinderen heen te gaan! Het hotel heeft ook een indoor speeltuin en een binnenzwembad met apart kinderzwembad en een bowlingbaan.  Je kunt hier 4-persoons familiekamers boeken.

Goede aanbiedingen voor Hotel Zuiderduin vind je op: Voordeeluitjes.nl & Booking.com.

Familiehotel De Zeeuwse Kust in Renesse - Waterspeeltuin

Familiehotel De Zeeuwse kust in Renesse - babysuite

Familiehotel de Zeeuwse kust is een ‘family only’ hotel in Renesse. Het strand is vlakbij en ligt op slechts 250 meter afstand. Kinderen kunnen zich niet alleen uitleven op het strand, maar ook in de leuke waterspeeltuin en het poedelpark. Het hotel is onderdeel van een strandpark, je kunt hier ook huisjes boeken. Het familiehotel van Strandpark de Zeeuwse Kust heeft verschillende typen familiekamers: bijvoorbeeld familiekamers voor 6 personen of hotelkamers met een aparte babykamer met babybedje en commode.

Goede aanbiedingen voor Hotel Zuiderduin vind je op: Booking.com & Ardoer (keten waar het park/hotel onder valt).

Tip: ben je met een groot gezin? Lees ook mijn tips voor een familiekamers voor 6, 7 en 8 personen in Nederland.
Ik werk dit overzicht af en toe bij en voeg nieuwe familiehotels toe (laatste update: 5 februari 2020)! Wil je als eerste op de hoogte zijn? Volg Reisjager dan via Facebook. Heb je een tip of vraag? Stuur me gerust een berichtje via Facebook of lieke@reisjager.nl!

Ook interessant voor jou: