Home // Vakantiehuis // 6x tips voor de mooiste ecolodges in Nederland

6x tips voor de mooiste ecolodges in Nederland

Zoek je een ecolodge om te boeken voor een weekendje of weekje weg? Ik heb 6 prachtige ecolodges voor je op een rij gezet! Deze duurzame vakantiehuisjes zijn ingericht met natuurlijke materialen, energieneutraal en liggen middenin de natuur.

Verkort overzicht tips ecolodges in Nederland

EcolodgeTe boeken bij
1. Ecolodge natuurhuisje in KollumerpompNatuurhuisje
2. Ecolodges Qurios Eco GrevelingenstrandQurios
3. Natuurloft® Landgoed St. GeertruidSpecialvillas
4. Wikkelhouse op vakantiepark de KleppersteeVakantiepark de Klepperstee
5. Tiny House Ecolodge met sauna op Vakantiepark BerkenrhodeVakantiepark Berkenrhode
6. Ecologisch Tiny House in WestergeestNatuurhuisje

6x de mooiste ecolodges in Nederland

Ecolodge in Kollumerpomp Friesland

Deze mooie ecolodge ligt op een klein natuurkampeerterrein vlakbij het Lauwersmeer in Friesland. Een prachtige rustige plek, waar je volop van de natuur kunt genieten. De duurzame ecolodge is geschikt voor vier personen en heeft een eigen toilet, douche en verwarming en keuken.

Deze ecolodge in Kollumperpomp kun je boeken bij Natuurhuisje.

Qurios Eco Grevelingenstrand - Ecolodges

Qurios ECO Grevelingenstrand is een kleinschalig vakantieparkje direct aan het Grevelingenmeer met 30 duurzame en zelfvoorzienende ecolodges. Vanuit elke ecolodge heb je uitzicht op het water. Misschien zie je wel een zeehondje voorbij komen! De ecolodges zijn geschikt voor vier personen en met natuurlijke materialen gebouwd en ingericht, zo zijn ze geïsoleerd met hennep.

Qurios ECO Grevelingenstrand kun je boeken bij Qurios en Roompot.

Natuurloft® met hottub - ecolodge landgoed St Geertruid

In het Limburgse St. Geertruid zijn vijf nieuwe natuurlofts® gebouwd. Prachtige duurzame vakantiehuisjes die opgaan in de natuur. Ze zijn gebouwd met natuurlijke materialen en luxe ingericht. Natuurlijk zijn ze ook eco-neutraal met zonnepanelen en warmtepompen. Een aanrader is de natuurloft® met hottub en bubbelbad, maar er zijn ook ecolodges met een sauna of pizza-oven.

De natuurloft® met hottub en bubbelbad kun je boeken bij Specialvillas.
Bekijk bij Specialvillas ook de andere natuurlofts® in St. Geertruid.

Wikkelhouse Ecolodge bij Klepperstee - Huisje van Karton

Op de grens van Zuid-Holland en Zeeland, vlakbij het strand, ligt vakantiepark de Klepperstee. De park ligt mooi in de natuur met veel groen. Bijzonder zijn de ‘Wikkelhouses’ die je hier kunt boeken. Dit zijn ecolodges die gemaakt zijn van gerecylced karton! De wikkelhouses zijn niet al te groot, maar wel geschikt voor maximaal 5 personen en hebben een eigen badkamer en keukentje. Op het park zelf kun je onder andere genieten van een natuurlijke zwemvijver (zonder chloor).

De Wikkelhouses kun je boeken op de website van Vakantiepark de Klepperstee.

Tiny House Ecolodge met hottub - Berkenrhode

Op de Veluwe ligt Vakantiepark Berkenrhode. Je kunt hier verschillende soorten ‘tiny ecolodges’ boeken met bijvoorbeeld een sauna en/of hottub. Genoeg keuze uit duurzame vakantiehuisjes voor 4 tot 6 personen! De ecolodges zijn gebouw met duurzame materialen en hebben bijvoorbeeld zonnepanelen en waterbesparende maatregelen. Vakantiepark Berkenrhode heeft ook een duurzaam verwarmd buitenzwembad waar je van kunt genieten.

De Ecolodges op Vakantiepark Berkenrhode kun je boeken op de website van Vakantiepark Berkenrhode.

Ecolodge Duurzame Tiny House in Westergeest - Friesland

In Westergeest, Friesland, kun je op een kleinschalig vakantieparkje ecologische tiny houses boeken. Deze tiny houses zijn duurzaam ingericht, omringd door natuur en geschikt voor maximaal 3 personen. Bijzonder: elk huisje heeft ook een eigen aanlegoever voor je bootje.

De ecologische tiny houses in Westergeest kun je boeken bij Natuurhuisje.

Heb jij een tip voor een ecolodge in Nederland?

Heb jij een tip voor een ecolodge in Nederland die eigenlijk écht niet mag ontbreken in dit overzicht? Stuur me een berichtje via Facebook of via lieke@reisjager.nl.

Tip: check ook mijn tips voor de mooiste natuurhuisjes met een hot tub in Nederland, bijzondere overnachtingen op de Veluwe en de mooiste natuurhuisjes in Duitsland.

 

Ook interessant voor jou: