8x tips voor hotels op een vakantiepark

Zoek je een hotel op een vakantiepark? Ideaal voor bijvoorbeeld een nachtje weg met kinderen! Je hebt dan namelijk de luxe en service van een hotel, maar ook de faciliteiten van een vakantiepark, zoals een zwembad, speeltuinen en nog veel meer.

Een vakantiepark met hotel is perfect als je maar één nachtje wilt boeken op een vakantiepark. Je hoeft namelijk niet direct een heel weekend of een midweek te boeken, zoals meestal wel moet als je een huisje boekt op een vakantiepark. Ook is het flexibel welke aankomstdag je boekt en zit je niet vast aan bepaalde aankomst- en vertrekdata (zoals vrijdag en maandag).

Ik heb 8 tips voor vakantieparken met een hotel op een rij gezet. De eerste drie tips zijn hotels op een vakantiepark aan de kust en de laatste vijf tips liggen verspreid door de rest van Nederland.

3x hotels op een vakantiepark aan de kust

1. Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse – Zeeland

Binnenzwembad Hotel op Strandpark De Zeeuwse Kust
Familiekamer op camping strandpark de Zeeuwse Kust

Strandpark de Zeeuwse kust ligt – je raadt het al – aan de prachtige Zeeuwse Kust! Dit leuke vakantiepark heeft o.a. een binnen- en buitenzwembad met glijbanen, een binnenspeeltuin en een buitenspeeltuin, animatie en een heel gaaf strandcafé. Je kunt hier in prachtige hotelsuites slapen (ook grote familiesuites voor 6 personen), een hele mooie optie dus voor een hotel op een vakantiepark aan de kust.

Het hotel op Strandpark De Zeeuwse kust kun je boeken bij Ardoer (keten waar het park onder valt)

2. Strandhotel Dennenbos van vakantiepark Dennenbos in Oostkapelle – Zeeland

Strandhotel Dennenbos - Hotel op vakantiepark
Zwembad van vakantiepark Dennenbos - Vakantiepark met hotel

Strandhotel Dennenbos is een gezellig hotel op 500 meter van het strand. Als gast van het hotel mag je gratis gebruikmaken van de faciliteiten op Vakantiepark Dennenbos, zoals het buitenzwembad met kinderbad en een speeltuin. Een hele fijne optie als je een hotel op een vakantiepark aan zee zoekt!

Strandhotel Dennenbos kun je boeken bij Booking.com.

3. Beachhotel Zandvoort by Center Parcs in Zandvoort – Noord-Holland

Beachhotel Zandvoort by Centerparcs - Hotel op vakantiepark aan zee
Center Parcs Zandvoort - Vakantiepark met hotel - Binnenspeeltuin

Nog zo’n fijne optie als je een hotel op een vakantiepark aan de kust zoekt: Beachhotel Zandvoort by Center Parcs. Hier boek je heerlijke hotelkamers met uitzicht op zee. Je kunt gratis gebruikmaken van de faciliteiten van Center Parcs Zandvoort, zoals het subtropische zwembad ‘Aqua Mundo’, de binnenspeeltuin, het trampolinepark en nog veel meer leuks! Ik heb zelf ook overnacht bij Beachhotel Zandvoort en zelfs in de winter is het nog een fijne plek: lekker uitwaaien op het strand!

Beachhotel Zandvoort by Center Parcs kun je boeken bij Center Parcs en op Booking.com (het is de moeite waard om prijzen te vergelijken).

Nog 5 tips voor een hotel op een vakantiepark

4. Drouwenerzand in Drouwen – Drenthe

Hotel op park Drouwenerzand
Hunebedachtbaan - Park Drouwenerzand

Drouwenerzand is heel geschikt voor een nachtje weg met kinderen of zelfs met de hele familie. Je kunt hier lekker luxe slapen in het hotel met grote familiekamers en gebruikmaken van de faciliteiten van het vakantiepark en van het attractiepark!  Eten & drinken in het attractiepark is inclusief en je hebt er zelfs een heuse Hunebed-achtbaan..

Het hotel bij Drouwenerzand kun je boeken op de website van Drouwenerzand.

5. Auberge de Hilver**** in Diessen – Brabant

Hotelkamer op Vakantiepark Auberge de Hilver / Duc de Brabant
Zwembad op Vakantiepark Auberge de Hilver / Duc de Brabant

Het mooie kleinschalige Hotel Auberge de Hilver ligt op Vakantiepark Duc de Brabant in Diessen. Het hotel heeft mooie kamers en familiekamers en je mag gebruikmaken van de faciliteiten van het park, zoals een buitenzwembad. Het hotel is erg sfeervol, met mooi ingerichte hotelkamers. Een hele fijne optie als je een hotel zoekt op een vakantiepark.

Auberge de Hilver kun je boeken bij Booking.com.

6. Havezate Marveld op Recreatiepark Marveld in Groenlo – Gelderland

Buitenzwembad Camping en Hotel Marveld - Vakantiepark met hotel
Havezate hotelkamer op recreatiepark Marveld

Marveld is een groot vakantiepark met heel veel faciliteiten, zoals een subtropisch zwemparadijs met veel glijbanen en een wildewaterbaan. Ook zijn er een buitenzwembad, bowlingbanen, een grote speeltuin, meerdere restaurants en nog veel meer. Je kunt hier niet alleen in vakantiehuisjes verblijven, maar ook in een hotel slapen. Hotel Havezate Marveld heeft luxe ingerichte hotelkamers, geschikt voor vier personen.

Havezate Marveld kun je boeken bij Booking.com.

7. Hotel op Recreatiepark de Boshoek in Voorthuizen – Gelderland

Hotelkamer op Vakantiepark de Boshoek in Voorthuizen
Vakantiepark de Boshoek op de Veluwe - Vakantiepark met hotel

Recreatiepark de Boshoek is een leuk vakantiepark op de Veluwe, waar je ook in een hotel kunt verblijven. Je kunt hier hotelkamers en familiekamers boeken voor een hotelovernachting. De kamers zijn luxe ingericht met airco, een minibar en koffie- en theefaciliteiten. Op het vakantiepark vind je een binnen- en buitenzwembad, een groot speelplein, bowlingbanen en nog veel meer leuke activiteiten. Ideaal als je één nachtje naar vakantiepark wilt met je kinderen.

Het hotel op Recreatiepark De Boshoek kun je boeken op de website van De Boshoek.

8. Hotel op Villapark Hof van Salland in Overijssel

Vakantiepark met hotel - Villapark hof van Salland - Zwembad
Villapark Hof van Salland in Hellendoorn - hotelkamer

Hof van Salland is een luxe vakantiepark in Overijssel. Je kunt hier niet alleen luxe vakantievilla’s boeken, maar ook fijne hotelkamers. De hotelkamers zijn verschikt voor 2 personen en natuurlijk maak je gratis gebruik van de parkfaciliteiten. Zo zijn er een verwarmd buitenzwembad, een leuke speeltuin, een tennisbaan en een gezellig restaurant met gerechten uit de streek.

Het hotel op Vakantiepark Hof van Salland kun je boeken op de website van Hof van Salland.

Meer tips voor een vakantiepark

Ik werk dit overzicht van hotels op een vakantiepark regelmatig bij, als er bijvoorbeeld een nieuw hotel opent. Wil je als eerste op de hoogte zijn? Volg Reisjager dan via Facebook. Heb je een tip of vraag? Stuur me gerust een berichtje via Facebook of lieke@reisjager.nl!

Tip: check ook eens mijn tips voor hotels met een subtropisch zwembad en de leukste familiehotels.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel: