Nieuwe hotels op de Canarische Eilanden – update 2023

Zoek je een nieuw hotel op de Canarische Eilanden? Ik heb 8 nieuwe hotels voor je op een rij gezet, allemaal geopend in 2023, 2022 of eind 2021 of gaan zelfs nog open in 2023. Deze nieuwe hotels liggen op Lanzarote, Gran Canaria en Tenerife. Ze zijn ideaal gelegen voor een zonvakantie op de Canarische Eilanden, want ze liggen alle acht vlakbij zee. Al deze nieuwe hotels zijn te boeken als pakketreis bij Nederlandse reisorganisaties.

Overzicht nieuwe hotels op de Canarische Eilanden:

Naam nieuw hotel op de Canarische EilandenOpening
1. Barcelo Playa Blanca**** in Playa Blanca op LanzaroteDecember 2023
2. Atlantic Hills Hotel**** in Puerto de La Cruz op TenerifeMei 2023
3. Radisson Blu Resort Lanzarote**** op LanzaroteNovember 2022
4. Mynd Yaiza**** op LanzaroteJuni 2022
5. Royal Marina Suites Boutique Hotel**** op LanzaroteFebruari 2022
6. Bungalows Tenesoya**** op Gran CanariaSeptember 2022
7. Mynd Adeje**** op TenerifeDecember 2021
8. Atlas Tenerife Residence Resort**** op TenerifeSeptember 2021

Nieuw hotel op Lanzarote – 2023

1. Barcelo Playa Blanca**** in Playa Blanca op Lanzarote

Nieuw hotel Lanzarote 2023 - Barcelo Playa Blanca

Barcelo Playa Blanca is een splinternieuw hotel op Lanzarote, dat haar deuren in december 2023 opent. Een superdeluxe hotel, waar je fantastische swim up hotelkamers kunt boeken. Plons zo vanuit je eigen hotelkamer het zwembad in! Verblijf is op basis van halfpension of all inclusive, waarbij je de keuze hebt uit meerdere restaurants. Leuk is ook de locatie: het strand en het winkelcentrum liggen op loopafstand.

Barcelo Playa Blanca kun je boeken bij Sunweb, Prijsvrij en De Vakantiediscounter.

Nieuw hotel op Tenerife – 2023

2. Atlantic Hills**** in Puerto de La Cruz – Tenerife

Nieuw hotel Tenerife 2023 - Atlantic Hills

Atlantic Hills is een fantastisch nieuw hotel op Tenerife. Officieel is het een renovatie, maar het hotel zo grondig verbouwd dat alles nieuw is. Deze hoort dus echt in dit lijstje met nieuwe hotels op de Canarische Eilanden thuis! Atlantic Hills opende haar deuren in mei 2023. Het is een adults only hotel, kinderen zijn hier niet welkom. De locatie is super: op een kwartiertje wandelen van het gezellige centrum van Puerto de La Cruz, maar wel op een rustige plek in een groene omgeving.  Je overnacht hier in een prachtige nieuwe en moderne hotelkamer en je kunt ook swim up kamers boeken, met directe toegang tot het zwembad.

Atlantic Hills kun je boeken bij TUI.

Nieuwe hotels op Lanzarote – 2022

3. Radisson Blu Resort Lanzarote**** in Costa Teguise op Lanzarote

Nieuw hotel LanzNieuw hotel Lanzarote - Radisson Blu Resort Lanzarote 2022arote - Radisson Blue Resort Lanzarote 2022

Radisson Blu Resort Lanzarote is een luxe nieuw resort op Lanzarote, dat haar deuren heeft geopend in november 2022. Het hotel ligt op een fijne plek, vlakbij het strand. Voor nog meer waterpret kun je terecht in één van de zwembaden. Het hotel heeft ook een fijn wellnesscentrum. Verblijf is op basis van logies en ontbijt of halfpension. Een hele goede optie als je een splinternieuw hotel op de Canarische eilanden zoekt!

Radisson Blu Resort Lanzarote kun je boeken bij Sunweb.

4. Mynd Yaiza**** in Playa Blanca op Lanzarote

Mynd Yaiza - Nieuw hotel op Lanzarote - Canarische Eilanden 2022

Mynd Yaiza is een heerlijk nieuw hotel op Lanzarote, dat helemaal is ingericht in boutique-sfeer. Het is een erg sfeervol hotel met warme tinten, veel hout en een luxe uitstraling. Het hotel is geopend in juni 2022, dus ook nog echt splinternieuw. Dit nieuwe hotel is ook ideaal je met kinderen verblijft, je kunt hier namelijk ook familiekamers boeken. Verblijf is op basis van logies en ontbijt of halfpension. Net wat voor jou het fijnst is!

Mynd Yaiza kun je boeken bij Sunweb.

5. Royal Marina Suites Boutique Hotel**** in Yaiza op Lanzarote

Nieuw hotel Lanzarote 2022 - Royal Marina Suites

Royal Marina Suites is een luxe nieuw boutique hotel op Lanzarote. Dit kleinschalige hotel heeft haar deuren geopend in februari 2022. Alleen volwassenen zijn hier welkom: het is een adults only hotel. Het hotel ligt op een fijne plek, op loopafstand van gezellige restaurants en winkels. Je overnacht hier op basis van logies & ontbijt.

Royal Marina Suites Boutique Hotel kun je boeken bij Eliza was here (inclusief autohuur) en bij De Vakantiediscounter.

Nieuw hotel op Gran Canaria – 2022

6. Bungalows Tenesoya**** in Playa del Inglés op Gran Canaria

Bungalows Tenesoya - Nieuw hotel op Gran Canaria - Canarische Eilanden

Bungalows Tenesoya is een nieuwe accommodatie op Gran Canaria. Dit complex is helemaal gerenoveerd en opnieuw geopend in 2022. Van een splinternieuw zwembad tot volledig gerenoveerde kamers: alles is hier nieuw. Het hoort dan ook zeker in dit lijstje van nieuwe hotels op de Canarische eilanden thuis! Qua locatie is dit ook een ideaal hotel: het ligt namelijk middenin het gezellige centrum van Playa del Inglés. Dit is één van de belangrijkste badplaatsen in het Zuiden van Gran Canaria.

Bungalows Tenesoya kun je boeken bij Sunweb.

Nieuwe hotels op Tenerife – 2021

7. Mynd Adeje**** in Callao Salvaje op Tenerife

Nieuw hotel op Tenerife - Mynd Adeje

Mynd Adeje is een sfeervol nieuw hotel op Tenerife. Dit hippe hotel is geopend in december 2021, nog helemaal nieuw dus. Je verblijf hier op basis van logies en ontbijt of halfpension. Als je inclusief halfpension boekt, krijgt je een krediet dat je kunt gebruiken voor à la carte lunch of diner, maar ook voor drankjes. Je krediet blijft geldig tijdens je hele vakantie, ook als je een een dagje niet in het hotel eet.

Mynd Adeje kun je boeken bij TUI, Sunweb en De Vakantiediscounter.

8. Atlas Tenerife Residence Resort**** in Los Christianos op Tenerife

Nieuw hotel Tenerife - Atlas Tenerife Residence Resort

In september 2021 opende het nieuwe Atlas Tenerife Residence Resort haar deuren. Het hotel is bijzonder opgezet met verschillende zwembaden. Je verblijft hier in ruime suites van 100m². Er zijn ook suites met vier slaapkamers: ideaal als je met kinderen op vakantie gaat. Het complex ligt vlakbij een winkelcentrum, waar je ook restaurants kunt vinden. Verblijf is op basis van logies.

Atlas Tenerife Residence Resort kun je boeken bij De Vakantiediscounter.

Andere nieuwe hotels op de Canarische Eilanden

In augustus 2020 is er een hotel op Gran Canaria geopend dat ook zeker de moeite waard is: Kumara Serenoa by Lopesan.

Tip: check ook mijn tips voor de mooiste adults only hotels op de Canarische eilanden en tips voor nieuwe hotels op Mallorca, nieuwe hotels op Ibiza en nieuwe hotels in Spanje (vasteland).

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel: