De állerleukste waterparken in België

Zoek je een gaaf waterpark in België? Ik heb de top 4 van de allerleukste waterparken in België voor je op een rij gezet! Deze 4 toffe waterparken hebben veel glijbanen en andere waterattracties. Je kunt je er gerust de hele dag vermaken!

Overzicht leukste waterparken in België

Naam waterpark in BelgiëBijzonderheden waterpark
1. Aqualibi in WavreHeel veel glijbanen + 4 nieuwe glijbanen in december 2023!
2. Plopsaqua De Panne 3 snelle glijbanen (o.a. met vrije val) , kleinere glijbanen, wildwaterbaan, stormbad & meer!
3. Plopsaqua Landen-Hannuit3 snelle glijbanen (o.a. vrije val!), meerdere waterspeeltuinen, wildwaterbaan, buitendeel.
4. Aquapark Bellewaerde4 snelle glijbanen, lazy river in jungle thema, waterspeeltuinen

Waterparken in België: de leukste tips

1. Aqualibi in Wavre – België

Bij Aqualibi vind je maar liefst 10 snelle glijbanen. In december zijn er 4 gave glijbanen toegevoegd: de TornadoWave en Canon Bowl (trechterglijbanen) en de RallyRacer en de Dueling Rocketblast: in deze glijbanen kun je tegen elkaar racen! Voor de kleintjes zijn er kleine glijbanen en natuurlijk zijn er ook gewoon zwembaden (met golven). Aqualibi is onderdeel van Walibi België, maar kun je kunt gewoon losse kaartjes voor het waterpark kopen.

Kaartjes voor Aqualibi kun je kopen op de website van Aqualibi.

2. Plopsaqua de Panne in De Panne – België

Nog zo’n gaaf waterpark in België: Plopsaqua De Panne. Hier vind je zes snelle glijbanen, waaronder eentje met een vrije val naar beneden! Maar er is nog vele meer: een waterspeeldorp, meerdere zwembaden en zelfs een echt ‘Stormbad’, waar het zomaar kan gaan regenen en het water wild wordt! Ook is er een buitendeel. Tip: boek een nachtje in het Plopsa Hotel in de Panne en ga één dag naar Plopsaqua en één dag naar Plopsaland de Panne.

Kaartjes voor Plopsaqua de Panne kun je kopen op de website van Plopsaqua De Panne.

3. Plopsaqua Landen-Hannuit in Hannuit – België

Plopsaqua Landen-Hannuit is nog vrij nieuw: dit Belgische waterpark opende haar deuren in de zomer van 2021. Er zijn 3 snelle glijbanen en ook de waterspeeltuinen binnen en buiten hebben glijbanen. Ook deze Plopsaqua heeft een wildwaterbaan en een stormbad. Eén van de verschillen met Plopsaqua De Panne is dat Plopsaqua Landen-Hannuit ook een groot buitendeel heeft.

Kaartjes voor Plopsaqua Landen-Hannuit kun je kopen op de website van Plopsaqua Landen-Hannuit.

4. Bellewaerde Aquapark in Ieper – België

Bellewaerde Aquapark in Ieper is echt heel erg leuk voor een ‘spetterend’ dagje uit! Dit indoor waterpark is geopend in de zomer van 2019 en echt ontzettend leuk voor alle leeftijden. Zo zijn er 4 snelle glijbanen, maar ook een heuse ‘jungle expedition’. Dit is een ‘lazy river’ in jungle thema waarbij je langs allerlei leuke dingen komt, zoals een aquarium en klimmuur. Ook zijn er meerdere waterspeeltuinen. Bellewaerde Aquapark is van dezelfde eigenaar als het Bellewaerde dierenpark, maar je kunt gewoon aparte tickets kopen.

Kaartjes voor Bellewaerde Aquapark kun je kopen op de website van Bellewaerde.

Meer tips voor waterparken in België

Heb jij zelf een tip voor een waterpark in België, dat echt in dit lijstje hoort? Stuur me dan een berichtje via mijn Instagram, Facebook of via lieke@reisjager.nl. Ik zette trouwens ook de allerleukste waterparken in Nederland en in Duitsland op een rij!

Zoek je een vakantiepark met een gaaf zwembad met glijbanen? Check dan ook eens de Center Parcs vakantieparken in België.

Meer vakantietips:

Over de schrijver van dit artikel: