Top 3 beste Center Parcs parken in België

Wat is de beste Center Parcs in België?

Het beste Center Parcs park van België is Terhills Resort By Center Parcs in Dilsen Stokkem.

Dit is gebaseerd op een vergelijking van de beoordelingen van alle vijf Center Parcs parken in België op de beoordeling websites Google, Tripadvisor en Zoover. Door het gemiddelde cijfer van deze drie websites te berekenen heb ik een top drie gemaakt. Met een gemiddelde van 8,4 staat het nieuwe Terhills Resort By Center Parcs met stip bovenaan!

De top drie Center Parcs parken in België liggen relatief dicht bij elkaar in de provincie Limburg. Nationaal Park de Hoge Kempen is dus altijd in de buurt.

Top 3 beste Center Parcs in België

1. Terhills Resort By Center Parcs – Belgisch Limburg

Beste Center Parcs België - Terhills Resort - Exclusive lakeside cottage
Beste Center Parcs België - Terhills Resort - Zwembad

Terhills Resort By Center Parcs is het best Center Parcs park in België, op basis van de beoordelingen. Dit nieuwe park draagt het label ‘’By Center Parcs’’ omdat het park niet een standaard Center Parcs park is. Het toffe aan dit park is dat het volledig inzet op de natuurbeleving. Dit park heeft 250 luxe accommodaties aan het water. Er is een klein zwembad genaamd ‘’aquagarden’’ met bubbelbaden, een buitenbad, een kinderbad en een binnenbad met stroomversnelling. Verwacht dus geen groot subtropisch zwembad met glijbanen, maar wel een prachtig mooi zwembad!

Heb je zin in een drankje? In het midden van het Terhills Resort ligt de Countryclub. Hierin vind je de winkel, restaurants, een binnenspeeltuin en een kidsclub. Uiteraard zijn er diverse kinderactiviteiten in de natuur en een kinderboerderij op het resort. En als je een cottage met eigen steiger boekt, kun je ook je eigen bootje bijhuren!

Terhills Resort By Center Parcs kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Terhills Resort By Center Parcs:
Google-reviews: 4,5 uit 5 = cijfer 9
Tripadvisor: 4 uit 5 = cijfer 8
Zoover: 8,2

Gemiddelde beoordeling: 8,4

3. Center Parcs De Vossemeren in Lommel – Belgisch Limburg

Nummer 3 top 5 beste Center Parcs Parken België - Center Parcs Erperheide - Zwembad
Nummer 3 top 5 beste Center Parcs België - Center Parcs Erperheide - Discovery Bay

Op nummer twee van de best beoordeelde Center Parcs parken in België staat Center Parcs De Vossemeren. Dit vernieuwde park is supergeschikt voor waterratten want De Vossemeren heeft de grootste Aqua Mundo van België. Echte dare devils gaan van de Monkey Splash, een glijbaan waarbij je eerst door een doorzichtige buis glijdt en daarna via een tol naar beneden suist. Als je genoeg waterpret gehad hebt, kun je zo door naar de Discovery Bay, deze indoor piratenwereld zit vol leuke uitdagingen zoals een piratenschip en hangbruggen. Bij mooi weer huur je een waterfiets of maak je een ritje op een pony. In de avond geniet je met een hapje en drankje van de live muziek en droom je alvast over wat je de volgende dag gaat doen. De Vossemeren heeft een overdekte market dome waarin de meeste faciliteiten te vinden zijn.

Center Parcs De Vossemeren kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Center Parcs De Vossemeren:
Google: 4,3 uit 5= cijfer 8,6
Tripadvisor: 4 uit 5 = cijfer 8
Zoover: 7,3

Gemiddelde beoordeling: 8,0

2. Center Parcs Erperheide in Peer – Belgisch Limburg

Center Parcs Erper Heide - Nummer 2 top 5 beste center parcs Belgie - Water Play house
Center Parcs Erper Heide - Nummer 2 top 5 beste center parcs Belgie

De nummer 3 in deze top 5 van beste Center Parcs parken in België staat Center Parcs Erperheide. Op dit park is enorm veel te doen en beleven. Voor de kleintjes is er het grote Baluba indoorspeelparadijs. De grotere kinderen zoeven van de wildwaterbaan in de Aqua Mundo, snorkelen in het snorkelbad of spelen een spelletje in Gametown. De Erperheide heeft alle faciliteiten die je bij een Center Parcs park kunt verwachten. Heb je zin in een potje minigolf of win je liever een leuke prijs in de crazy bingo? ‘s Avonds kun je heerlijk een hapje eten in een restaurant onder de gezellige overdekte marketdome. Als je liever een dagje de natuur in wilt spring je zo op een huurfiets om de omgeving te verkennen.

Center Parcs Erperheide kun je boeken bij Center Parcs.

Overzicht beoordelingen Center Parcs Erperheide:
Google: 4,2 uit 5 = cijfer 8,4
Tripadvisor: 4 uit 5 = cijfer 8
Zoover: 7,1

Gemiddelde beoordeling: 7,8

Over dit overzicht van beste Center Parcs in België

  • Er zijn in België nog twee andere Center Parcs vakantieparken. Op nummer 4 staat Center Parcs Les Ardennes met een gemiddelde beoordeling van 7,0. Als hekkensluiter op nummer 5 staat Center Parcs Park de Haan met een gemiddelde beoordeling van 6,5.
  • Op de internationale review-website Tripadvisor en via Google Reviews kun je maximaal een 5 als cijfer geven, in plaats van een 10. Een ‘3,5’ beoordeling heb ik dan bijvoorbeeld omgezet naar het cijfer 7, zodat de cijfers goed te vergelijken zijn.
  • Ik werk dit overzicht met de beste Center Parcs Parken in België regelmatig bij, want beoordelingen kunnen natuurlijk veranderen! De laatste update is van 16 november 2023.

    Heb je een tip of een vraag over dit overzicht? Stuur een berichtje naar lieke@reisjager.nl. Een berichtje via Facebook of Instagram mag natuurlijk ook altijd! En nog als extra tip: check ook eens de overzichten van beste Center Parcs Parken in Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Meer mooie vakantieparken:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *