9x de mooiste natuurhuisjes in Drenthe

Zoek je een natuurhuisje in Drenthe? Als je op zoek bent naar natuur in Nederland, is Drenthe misschien wel de beste plek. Je vindt hier maar liefst 3 nationale parken en 2 van de 5 grootste bosgebieden van Nederland. Genoeg variatie dus en voor iedereen wat te vinden. Wil je het maximale uit deze prachtige natuur halen? Boek dan één van deze heerlijke Drentse natuurhuisjes, waarmee je er meteen middenin staat.

2x natuurhuisjes in Drenthe met wellness

1. Luxe wellness natuurlodge in Westerveld – tot 8 personen

Natuurhuisje Drenthe - Wellness natuurlodge

Geniet jij het liefste in alle luxe van de natuur? Dan is dit vakantiehuis perfect voor jou! Het ligt midden in de natuur op een klein parkje en heeft een eigen hottub en sauna. ’s Avonds kun je vanuit de hottub de sterrenhemel bewonderen, zonder al het storende licht van de stad.

Het huis is groot genoeg voor 6 tot 8 personen dus ideaal voor grote gezinnen of een groep vrienden. Er zijn 2 grote slaapkamers en 2 bedstee stapelbedden. In de omgeving vind je onder andere de hunebedden, een stuwwal en een flinke lading planten en bloemen. Nergens vind je zoveel soorten planten als in het Holtingerveld natuurgebied waar het natuurhuisje op uitkijkt.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Vipio.

2. Wellness huis in Doldersum – tot 4 personen

Natuurhuisje Drenthe - Met sauna en bubbelbad in Doldersum

Dit mooie Drentse natuurhuisje ligt aan de rand van het dorpje Doldersum en het nationaal park de Drentse Wold en het Canadameer in Friesland. Je kunt vanaf hier wandelen naar de heidevelden en het watergebied Vledderse Aa. Ook vind je hier oorlogsbunkers en hunebedden in de buurt.

In het natuurhuisje is het heerlijk luxe thuiskomen na een lange wandeling, met een eigen wellness. Geniet lekker van de sauna, het buiten bubbelbad of de warme buitendouche. Of plof neer op het terras met de buiten openhaard als het wat kouder word. Zo kun je ook in het voor- en najaar van dit plekje genieten. Een goede optie als je een luxe natuurhuisje in Drenthe met eigen wellness zoekt!

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje en Vipio.

2x natuurhuisje in Drenthe aan het water

3. Natuurhuisje aan het water in Zuidwolde – tot 6 personen

Natuurhuisje Drenthe - Huisje aan het water in Zuidwolde

Zit jij het liefst aan het water tijdens je vakantie in de natuur? Dan is dit een mooi natuurhuisje voor jou! Geniet ’s avonds op de veranda van een glaasje wijn en neem ’s ochtends een frisse duik voor je aan je dag begint. Het huisje heeft ook een sauna, om na een lange wandeling de spieren weer te ontspannen.

Zuidwolde ligt tussen moerasgebieden en het verhaal is dat hier vroeger heksen en witte wieven woonden. Witte wieven zijn vrouwen in witte kleding die zowel als mens als geest kunnen verschijnen. Maar het is vooral aan prachtige omgeving met veel wisselende natuur.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

4. Natuurhuisje aan het water in Odoornerveen – tot 2 personen

Natuurhuisje Drenthe - Huisje aan het wat in Odoorneveen

Ga jij liever het water op dan dat je lange wandelingen maakt? Dan is dit huisje ideaal. Je zit namelijk direct aan het water waar je een heerlijke frisse duik in kunt nemen. Bij het huisje horen een kano en roeiboot, voor als je liever op het water zit dan erin.

Ben je het water uiteindelijk toch zat? Dan kun je altijd de heide bezoeken of een boswandeling maken. Of geniet lekker vanaf het terras van het uitzicht over het water tijdens de zonsondergang.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

Nog 4 mooie natuurhuisjes in Drenthe

5. Boomhut in Anderen – tot 6 personen

Natuurhuisje Drenthe - Boomhut in Anderen

Wat is dichter bij de natuur dan in de bomen? Wilde je vroeger altijd een boomhut? Dan is dit het perfecte vakantiehuis voor jou! Uiteraard is het een stuk professioneler gebouwd dan wat je misschien zelf in de achtertuin zou zetten. Dit huis is groot genoeg voor 6 personen en heeft een volledige inrichting, inclusief keuken en badkamer!

De boomhut staat aan de rand van een veld, met prachtig ver zicht op de omliggende natuur. Met een beetje geluk kun je herten en konijnen in het veld tegenkomen. Loop het trapje af en je staat meteen midden in de natuur, onder andere de beek Drentsche Aa. Maar je zit ook dichtbij Wildlands en de hunebedden, voor een heerlijke dagje uit.

De boomhut kun je boeken bij Vipio.

6. Heide huisje in Mantinge – tot 4 personen

Natuurhuisje in Drenthe - Heidehuisje in Matinge

“Hutje op de hei” wordt vrij letterlijk met dit huisje midden op de heide. Het is alleen geen hutje, maar een prachtig design huis van waaruit je een heerlijk uitzicht op de heide en de zonsondergang hebt. Op het landgoed staan enkele andere huisjes, maar de kans is niet groot dat je anderen tegenkomt, behalve misschien in het eethuis, waar je ook gezellig een spelletje kunt spelen of boek kunt lezen op regenachtige dagen.

Naast de heide ligt het huisje vlakbij het Gees bos en het landgoed Vossenberg waar je onder andere Schotse Hooglanders tegen kunt komen. Ook het nationaal park Dwingelderveld ligt hier niet ver vandaan.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje en Vipio.

7. Bosvilla in Nationaal Park Dwingelderveld – tot 6 personen

Natuurhuisje Drenthe - Bosvilla in Ansen / de Wolden

Deze lichte bosvilla staat niet zomaar in de natuur, maar in het nationaal park Dwingelderveld. Dit is natuurlijk de ultieme plek als je in een natuurhuisje in Drenthe wilt overnachten! Hier vind je het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa, waar je alle soorten natuur terugvindt. Van heide en zandheuvels tot plassen en bossen.

Deze bosvilla staat er dus middenin en is ook nog eens zo ontworpen dat je zelfs vanuit huis kunt genieten van de natuur, dankzij de vele en grote ramen. Er is zelfs een glazen dak waardoor je ’s nachts kunt sterrenkijken.

Deze bosvilla kun je boeken bij Vipio en Natuurhuisje.

8. Sfeervol ingericht huis in Uffelte – tot 4 personen

Natuurhuisje in Drenthe - Uffelte

Dit sfeervol ingerichte ruime huis met knusse hoekjes vind je aan de rand van het Holtingerveld natuurpark. Hier vind je van alles, van heide tot moerassen, van bossen tot hunebedden en van herten tot Schotse Hooglanders en schapen. Stap de deur uit en je wandelt zo het park in.

Op mindere dagen is dit huis een heerlijke plek om alsnog lekker bij te komen, met verschillende zithoekjes met prachtige uitzichten over de omgeving.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

Nog meer tips voor mooie natuurhuisjes

Heb jij een tip voor een natuurhuisje in Drenthe, dat echt in dit lijstje hoort? Stuur een berichtje naar lieke@reisjager.nl. Een berichtje via Instagram of Facebook mag natuurlijk ook.

En check ook eens mijn tips voor de mooiste natuurhuisjes met sauna in Nederland en de mooiste natuurhuisjes in Friesland.

Meer mooie accommodaties in de natuur

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *