9x de mooiste natuurhuisjes in Zeeland

Zoek je een natuurhuisje in Zeeland? Lizet gaat graag duurzaam op vakantie, waarbij zo’n huisje in de natuur echt favoriet is. Ze heeft dan ook de 9 mooiste natuurhuisjes in Zeeland voor je op een rij gezet. De eerste vier natuurhuisjes liggen vlakbij zee en aan het water. De laatste 5 natuurhuisjes liggen middenin het groen.

Natuurhuisjes in Zeeland aan zee

Met de kilometers lange stranden in Zeeland is het niet moeilijk om leuke hotels en huisjes aan de kust te vinden. Maar naast een hotel midden op de boulevard in een druk stadje, zijn er ook een aantal hele fijne huisjes die je een stuk meer rust geven. Hieronder heb ik drie mooie natuurhuisjes in Zeeland aan zee of vlakbij zee voor je op een rij gezet:

1. Strandhuis in Nieuwvliet – 2 tot 6 personen + 2 honden

Natuurhuisje Zeeland - Strandvilla in Nieuwvliet aan zee

Dit is het perfect natuurhuis voor de echte strandliefhebbers. Met de panoramaramen geniet je vanuit je bed van de zonsopkomst over zee. Er staan een aantal van deze prachtige strandhuizen op een rij, maar met een afstand waardoor je toch lekker privé zit. Ze staan een flinke stuk van de boulevard af, waardoor je echt op een eigen stukje strand zit. Uiteraard kunnen er wel wandelaars voorbij lopen. De strandhuizen zijn onderdeel van een camping, waar je ook gebruik kunt maken van bijvoorbeeld het zwembad of de verse broodjesservice die bij de villa wordt afgeleverd! Maar je hebt in het strandhuis ook alles wat je nodig hebt en in de omgeving genoeg te zien, zoals een struisvogelbroederij.

Deze strandhuizen kun je boeken bij Vipio.

2. Duurzaam natuurhuisje in de Vrouwenpolder – 2 tot 4 personen

Natuurhuisje Zeeland vlakbij zee - Wikkelhouse in Vrouwenpolder

Deze knusse wikkelhuisjes staan op loopafstand van de kust middenin de polder. Een wikkelhuisje is een duurzaam huisje gemaakt van o.a. karton en hout. Er zijn 2 huisjes die horen bij een minicamping, maar op een heerlijk eigen stuk grond staan waardoor je echt kunt genieten van de rust. Dankzij de grote ramen aan de voor- en achterkant kun je zelfs binnen heerlijk genieten van de natuur. Behalve het strand vind je rondom de huisjes een flink natuurgebied waar je met een beetje geluk konijntjes of herten tegenkomt.

Deze duurzame wikkelhuisjes kun je boeken bij Vipio.

3. Bosvilla in de Vrouwenpolder- 2 tot 4 personen

Natuurhuisje Zeeland - Bosvilla in de vrouwenpolder

Midden op een flinke lap grond, vind je dit heerlijke luxe natuurhuisje in Zeeland. Of zeg maar rustig: een bosvilla. Vanuit het huis kijk je op het weiland met paarden, waar ook je eigen paard bij mag als je die mee wilt nemen. Een kleine wandeling vanaf het huisje brengt je door het weidelandschap naar het strand. De villa heeft alles wat je nodig hebt, inclusief een boodschappenservice als je na een lange dag wandelen geen zin meer hebt om de boodschappen nog te moeten halen. Of je kunt natuurlijk naar één van de omliggende dorpjes om een hapje te eten en lekker in de vakantie niet te koken.

Deze bosvilla kun je boeken bij Natuurhuisje.

Natuurhuisjes in Zeeland tussen het groen

Ondanks het vele water, bestaat Zeeland echt niet alleen uit stranden. Sterker nog, het is gemakkelijker om je juist helemaal terug te trekken in de natuur, als je het land verder in gaat. De kustplekken zijn populaire vakantieplekken, dus je zult veel wandelaars en fietsers tegenkomen. Zoek je nog meer rust? Dan zijn juist deze Zeeuwse natuurhuisjes in het groen de perfecte oplossing.

4. Dijkhuisje in Kortgene – 1 tot 4 personen

Dijkhuisje - Dijksuite - Natuurhuisje in Zeeland

Heb je altijd al eens in een hobbithuisje willen slapen, maar is een reisje naar Nieuw-Zeeland een beetje te ver? Gelukkig vind je in ons eigen Zeeland soortgelijke huisjes. Namelijk deze leuk dijkhuisjes die in de dijk zijn ingebouwd! Ze staan op een park met meerdere soorten huisjes, maar de dijkhuisjes liggen op een eigen eilandje aan de rand van het park. Loop de achterdeur uit en je staat meteen in de natuur. En omdat ze letterlijk in de dijk zijn gebouwd, heb je echt je eigen afgeschermde plekje. En dichter bij de natuur kom je niet. Een aanrader als je een bijzonder natuurhuisje in Zeeland zoekt!

Deze duinhuisjes kun je boeken bij Vipio en Booking.com.

5. Tiny house in Burgh-Haamstede – 2 tot 4 personen

Natuurhuisje Zeeland - Natuurhuisje in Burgh-Haamstede

Dit kleine natuurhuisje is gemaakt van materialen die groeien in de omgeving, zoals stro. Het huisje is helemaal duurzaam, waardoor het vrijwel geen nadelig effect achterlaat op de natuur er omheen. Zo kun jij hier maximaal van genieten! Het voelt misschien zelfs een beetje als kamperen, maar dan in een warm huisje in plaats van een koude tent. Het huisje ligt midden in de weilanden, naast een boerderij en op fietsafstand van het strand. Je kunt er heerlijk wandelen en ’s avonds kun je in het huisje koken met kruiden uit de eigen tuin.

Deze tiny house kun je boeken bij Natuurhuisje.

6. Houten natuurhuisje in Kerkwerve – 2 personen

Natuurhuisje in Zeeland - Houten huisje in Kerkwerve

Een houten huisje geeft altijd een extra gevoel van natuur. Alsof je midden in het bos gaat slapen. Dit houten huisje is dan ook de perfecte plek voor natuurliefhebbers. Inclusief een infrarood sauna, een houtkachel en een heerlijk buitenzitje onder een afdakje. Een heerlijk plekje, wat voor weer het ook is. En ’s ochtends wordt er een heerlijk ontbijt bij je langs gebracht.
Het huisje ligt in de buurt van een groot duin- en bosgebied en stranden. De kans is hier ook groot dat je herten of reeën tegenkomt tijdens je wandeling of fietstocht.

Dit houten natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

7. Écht alleenstaand huisje in Oudelande – 2 personen

Natuurhuisje in Oudelande - Zeeland

Waar je ook kijkt, het enige wat je om dit huisje heen vindt is natuur. Dat is nog eens een vrijstaand huisje. Hier vind je echt alle rust en de enige mensen die je tegen zult komen zijn andere natuurliefhebbers die aan het wandelen of fietsen zijn.
Vanaf het dakterras geniet je van een eindeloos uitzicht over weilanden en de duinen in de verte. Uiteraard kun je ze ook van dichtbij bekijken, alles ligt op fietsafstand. Maar de kans is klein dat andere mensen jullie rust komen verstoren, daarvoor ligt het voor de meeste vakantiegangers te ver van alles af. Dat maakt dit de perfecte optie als je een natuurhuisje in Zeeland zoekt met veel privacy.

Dit vrijstaand natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

8. Koepelhuisje in Kats – 2 personen

Natuurhuisje Zeeland - in Kats

Dit huisje geeft weer een hele nieuwe definitie aan het woord natuurhuisje. Door de spiegels op de buitenkant is het huisje bijna niet te zien. Dat betekent ook dat de dieren in de omgeving het huisje bijna niet zien en dus gezellig op bezoek kunnen komen. Zo word je ’s ochtends gezellig wakker met het gefluit van de vogeltjes.
In de omgeving vind je ook heerlijke natuur om in te wandelen of fietsen en schattige kleine dorpjes voor de afwisseling en om een hapje te eten.


Dit Koepelhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

9. Boomgaard huisje in Kwadendamme – 2 tot 6 personen

Boomgaard huisje in Kwadendame - Natuurhuisje Zeeland

Dit heerlijke huis ligt op een boomgaard, waardoor je fruitbomen in de tuin hebt. De omgeving bestaat uit watertjes met heel veel watervogels, perfect voor vogelliefhebbers. Maar ook voor wandelaars en fietsers is het een heerlijke omgeving, met verschillende soorten natuur.
In het huisje kun je met de hele familie genieten. Op koude dagen kun je de houtkachel aansteken om lekker op te warmen en op warme dagen is er airconditioning. Van alle gemakken voorzien dus.

Dit boomgaard huisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

Meer tips voor natuurhuisjes in Zeeland

Heb jij een tip voor een natuurhuisje in Zeeland dat echt in dit lijstje hoort? Stuurt een berichtje naar lieke@reisjager.nl of via Instagram of Facebook. Lizet tipt je ook de mooiste natuurhuisjes in Drenthe en Limburg, een aanrader om te checken!

Meer vakantietips in de natuur:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *