9x de fijnste natuurhuisjes op Texel

Zoek je een natuurhuisje op Texel? Dat snap ik wel. Van alle plekken in Nederland, voelen de eilanden waarschijnlijk toch het meeste als vakantie. Je moet er heen met de veerboot en het eilandleven voelt toch meteen anders aan dan het leven op het vasteland. Kortom, de ideale plek voor een heerlijke vakantie in eigen land. En met deze fijne natuurhuisjes op Texel, genieten je volop van al het moois dat Texel te bieden heeft.

Natuurhuisjes op Texel – de 9 mooiste tips

1. Huisje op het water in Den Hoorn – tot 4 personen

Natuurhuisje Texel - Huisje op het water in Den Hoorn

Bij een eiland denk je toch vooral aan water en huisjes aan het strand, maar wat zeg je van een fantastische woning op poten, midden in een grote vijver? Je kunt ’s ochtends geen duik in de zee nemen maar het uitzicht maakt alles goed! Met de grote ramen heb je een prachtig ver uitzicht en je krijgt hier het gevoel het eiland voor jezelf te hebben.

De locatie is ook populair bij (roof)vogels, dus de natuur komt gewoon naar jou toe. In de schuur staan 4 fietsen waarmee je heerlijke de omgeving kunt bekijken. Er zijn verschillende natuurgebieden in de buurt en je zit uiteraard dichtbij het strand. Ga eventueel op stap met een gids om de afgelegen plekjes te bekijken die je alleen niet mag bezoeken.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

2. Luxe villa in de natuur in de Koog – tot 6 personen

Natuurhuisje Texel - Luxe villa in de natuur in De Koog

Deze prachtige villa op de rand van het strand en het bos, is heerlijk luxe. Met grote ramen die een fantastisch uitzicht vanuit bed bieden tot een luxe bad, buitendouche, barbecue en gigantische leef-keuken waar je met z’n allen kunt eten en genieten.

Op koude dagen kun je met z’n allen op de grote hoekbank rondom de openhaard kruipen en in de zomer zit je lekker op het terras. Zowel het strand als het bos zijn op loopafstand dus voor ieder wat wils qua rustgevende natuur.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

3. Boerderij in Oosterend – tot 8 personen

Natuurhuisje op Texel - Boerderij in Oosterend

Ben je op zoek naar een plek met een geschiedenis? Dan is deze 100 jaar oude boerderij perfect! Hier ervaar je echt het leven op een boerderij, met kruiden en fruit uit de eigen tuin en schattige mini schaapjes. Maar vooral heel veel ruimte. Deze plek is ook een aanrader als je een kindvriendelijk natuurhuisje op Texel zoekt, zo zijn er ook een trampoline en een klimboom.

De boerderij staat op een flinke lap grond met overal in de tuin heerlijke zitjes. Je kijkt uit over eindeloze stukken weiland, er zijn namelijk weinig huizen in de buurt. Wel vind je er genoeg natuur, zowel strand als bos als polders. In de dorpjes vind je niet veel meer dan een supermarkt, bakker en slagerij, waardoor je echt even helemaal weg bent.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

4. Modern natuurhuisje in de Koog – tot 2 personen

Natuurhuisje Texel - Modern en duurzaam natuurhuisje in De Koog

In dit spiksplinternieuwe natuurhuisje op Texel vind je alle moderne snufjes waardoor je volledig kunt genieten en nergens meer rekening mee hoeft te houden Het huis is in maart 2022 gebouwd dus je weet zeker dat je in een goed, warm huis zit. En dan ook nog eens CO2-neutraal!

De omgeving is alles behalve modern, je vindt hier juist grote bomen die al bijna 100 jaar oud zijn! Je kunt heerlijk wandelen in het bos om het huisje heen of op een koude dag vanuit de woonkamer van de natuur genieten. Ook de duinen en het strand zijn natuurlijk dichtbij.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

5. Pipowagen in de natuur van Cocksdorp – tot 2 personen

Natuurhuisje op texel - Pipowagen in De Cocksdorp

Is jouw idee van in de natuur zijn juist heel simpel met het hoognodige? Dan is deze pipowagen voor jou juist ideaal. Het is een klein houten hutje die je zelf opwarmt met de houtkachel. Je kunt er koken en heerlijk buiten genieten van je ontbijt. Of ga lekker in de hangmat liggen met een boek.

Het toilet ligt iets van het huisje af, waardoor het een beetje een kampeergevoel geeft, maar je deelt het niet met anderen. De pipowagen staat midden in de natuur zonder huizen er omheen. Je bent hier echt één met de natuur en kunt er heerlijk wandelen en fietsen.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

6. Duurzaam natuurhuisje in Den Burg – tot 6 personen

Natuurhuisje Texel - Duurzaam natuurhuisje in Den Burg

Dit natuurhuisje op Texel is helemaal energieneutraal. Neem ook vooral je elektrische auto mee, want die kun je hier opladen. Er staan ook een paar andere huisjes op het erf, met wie je een Barrel Sauna deelt. En met de openslaande deuren van het huisje zelf geniet je zelfs vanuit bed van de omgeving.

Het huisje ligt op het beginpunt van verschillende natuurroutes die je kunt bewandelen of met de fiets kunt verkennen.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

7. Natuur villa in De Cocksdorp – tot 8 personen

Natuurhuisje Texel - Natuur villa in De Cocksdorp

Verblijf in je eigen villa met een lap grond die je vooral deelt met een bazige uil. Er staat nog een villa op het terrein, maar de kans dat je de uil ziet is waarschijnlijk groter ;-). Midden in de duinen vind je dit prachtige huis, omringd door bomen waardoor je veel privacy hebt.

In de duinen vind je een doolhof aan kleine weggetjes, waardoor je je er dagen lang kunt vermaken. Voor kinderen is het een perfecte plek om rond te rennen en verstoppertje te spelen.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

8. Houten huisje in De Waal – tot 2 personen

Natuurhuisje Texel - Houten Huisje in De Waal

Houten huisjes geven vaak een extra gevoel van in de natuur zijn. Daarbij is dit huisje groot en modern genoeg om alles te hebben wat je nodig hebt, met een keuken, terras en fietsen. Maar je zit midden in de natuur, omringd door vogels. Word wakker met het geluid van de vogels of ga er op uit om ze te bewonderen. Dit is een ideale plek voor vogelliefhebbers en natuurliefhebbers.

Dit natuurhuisje kun je boeken bij Natuurhuisje.

9. Yurt in Den Hoorn – tot 2 personen

Natuurhuisje Texel - Yurt in Den Hoorn

Hou jij van kamperen maar slaap je toch eigenlijk ook graag in een fatsoenlijk bed? Dan is dit de ideale oplossing voor jou! Slaap in een yurt, een soort van tent, maar met de inrichting die je in een huisje krijgt. Een lekker bed, een kookstel met houtkachel en zelfs een eettafel en zithoek.

De yurt staat midden in de duinen, dus je zit zo op het strand. Maar naast de yurt vind je ook struiken en bomen waardoor je in je eigen bos lijkt te zitten. Je krijgt er ook een hangmat bij, die je daar dus gemakkelijk kunt ophangen. Even heerlijk genieten van een eenvoudig leven, maar toch met een beetje luxe.

Deze yurt kun je boeken bij Natuurhuisje.

Nog meer tips voor mooie natuurhuisjes

Check ook eens de mooiste natuurhuisjes in Friesland en de fijnste natuurhuisjes met een sauna.
En heb je zelf een tip voor een mooi natuurhuisje? Mail dan jouw tip naar lieke@reisjager.nl of stuur een berichtje via Instagram of Facebook.

Meer vakantietips in de natuur:

Over de schrijver van dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *